Kaos och kontroll – En blogg om livet med småbarn, varav en med epilepsi, som kan vara allt mellan kaos och kontroll. Kontakt: kristinasundelin@hotmail.com

Kaos och kontroll

Kan vi ta en stund för att hylla vården

Idag hade vi läkartid på sjukhuset. De är så proffsiga de som jobbar inom vården. Vi fick ett positivt besked att det senaste EEG såg bra ut. Men eftersom Emil får kramper när han sover ska vi göra ytterligare ett sömnEEG. Vi har redan gjort ett sådant tidigare, men ska nu göra ett nytt utifrån de mediciner han nu äter. När man gör ett sämnEEG så ska vi hålla Emil vaken till kl 00. Sedan får han sova mellan 00-04. Vi ska väcka honom kl 04 för att han sedan förhoppningsvis ska somna igen kl 08 vid EEG. Det var tufft sist och det kommer att bli tufft igen, men det är självklart att vi gör det.

Vi fick också erbjudande om anfallslarm att ha i sängen. Det ska larma när Emil får anfall. Vi tackade ja så det beställde de till oss. Det kommer innebära att Emil kan få flytta tillbaka till egen säng då vi kommer att få ett larm om han får anfall. Vi ska också få en videokamera som ska filma Emil när han sover. Detta för att se hur anfallen startar. ALLT detta är gratis. Vilket land va? Vilken vård!

Så duktig idag

Läkaren skickade också remiss till en logoped. Jag berättade att jag ville att Emil skulle gå till logoped för att öva vissa bokstavskombinationer, men att jag inte har fått tummen ur att kontakta en logoped eller BVC. Då frågar läkaren om han ska skicka remiss till logoped åt oss. Så snällt av honom.

Jag sa till honom att jag alltid mår så bra efter vi har träffat honom för att han låter så positiv. Jag är så himla tacksam för de personer vi har runt om oss med Emils epilepsi. De är så himla mysiga och precis på rätt plats. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Höj lönerna för de som jobbar inom vården. De är bäst och de tar hand om oss när vi är som svagast. Vilka hjältar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.