Kaos och kontroll

Jag måste sluta bli stressad över saker jag inte gör

Helgen har bestått av lite gott och blandat.

Vi började med att åka på badhuset i fredags för att discobada. Vi åt middag på badhuset för att sedan bada till musik och discolampor. Egentligen kanske det inte behövdes då barnen redan varit på badhuset denna vecka då Love hade simskola i onsdags och Emil i torsdags. Men jag fick så dåligt samvete för Emil som stod och frös och var så kall efter sin simskola i torsdags, så jag ville att han skulle få leka i de varma poolerna. Redan i fredags bockade vi alltså av en barnaktivitet.

Jag kontaktade en mamma till en av Emils klasskompisar och frågade om klasskompisen ville leka med Emil i lördags och det ville den. Jag och Love flydde hemmet i tre timmar för att Emil skulle få leka ostört. Det är så kul att han börjar hitta klasskompisar och att de nu också kan leka utanför skolan. Hoppas det fortsätter. Nästa helg kommer jag nog höra av mig till en annan klasskompis och fråga.

Jag och Love åkte både skridskor och skidor. Det kändes bra. Dock måste jag sluta bli stressad över att allt jag vill göra, inte alltid hinner bli gjort. Jag ville så gärna att även Emil skulle åka skidor, men han var inte ett tugg taggad i lördags efter att kompis gått hem.

 

Jag tänkte att hela familjen kunde åka idag då det skulle bli sol. Men när vi vaknade imorse så var det minus 15 och det är inte så kul att åka skidor då. Så vi slopade planerna och var inne istället. Jag gick all in på städningen då jag förälskat mig i effekten av ättika i städning. Mycket effektivt i badrum måste jag säga.

Från och med nu ska jag inte bli stressad för att barnen inte åka skridskor, längd eller alpint varje helg. Men det så enkelt att titta på ”alla andra” familjer i Instagramflödet och tro att ”alla andra” är ute: egentligen handlar det om någon här och där, och definitivt inte alla. Det är nog fler än vi som inte gick utanför dörren idag. Emil hade ändå basket idag så han aktiverade sig ändå i helgen, även om det också var inomhus.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.