Kaos och kontroll

Den naiva tron att allt kommer bli bra

Idag kom vi fram till att vi skulle prova skridskor för första gången denna vinter. Ifjol tyckte jag ändå att det gick okej, eller mina minnen säger att det gick okej. Jag gick alltså in i denna dag med en naiv tro att skridskor idag skulle gå okej. Oj, oj, oj så fel jag hade. Vi åkte i ca 5-10 minuter, nej det var kanske inte ens fem minuter, innan Emil totalt surade ur. Han ramlade flera gånger och efter gång nummer fem så var det totalstopp. Han var så arg. Love kämpade ändå på och hade nog kunna åka en stund till, med lite pepp.

Jag hann i alla fall ta denna bild:

 

innan allt spårade ur.

Jag tänkte lite senare att jag hade kunna lägga upp bilden på Instagram. Till bilden hade jag kunna skrivit en text som ”Idag blev det skridskor.” Eller ”Äntligen skridskor igen” Hade jag skrivit det hade alla som tittar på bilden trott att både barnen glatt åkte runt och att vår lilla aktivitet var helt lyckad. En del föräldrar hade nog suttit hemma och undrat vad de gör för fel när deras skridskoaktihiteter inte slutar lika lyckat.

Jag lade aldrig ut bilden på Instagram. Vem skulle jag vilja lura? Istället lade jag ut en väldigt ärlig händelse och fick direkt två svar från föräldrar som upplevde precis samma situationer. Jag tror min ärliga händelse landade bättre hos människor än om jag hade lagt en påklistrad oärlig text där sanningen inte framgick.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.