Kaos och kontroll

När uppstår egentid när barnen blivit äldre?

Det slog mig idag att jag på ett sätt inte vill att barnen ska bli äldre. Jag har alltid  skakat på huvudet åt kommentarer som ”stoppa tiden”, då jag själv känt att allt bara blivit lättare med tiden. Jag har snarare tänkt tanken ”spola fram tiden”. Men idag slog det mig att det finns något som är så skönt nu när de är små och det är egentiden på kvällen. Stunden när barnen sover och man som förälder får ladda batterierna.

 

När jag nu tillfrisknat från sjukdom tänkte jag återigen tackat i träningen på gåbandet. Jag har tidigare gått 30 minuter direkt efter läggning. Perfekt träning om du frågar mig. Gåbandet står i vardagsrummet och jag kombinerar att se något jag vill se på tv samtidigt som jag går. Perfekt. Detta brukar hända någon gång mellan 19:30-20. Då har jag fortfarande tid att mysa ner mig i soffan med en kopp te. Men inte idag.

Jag och barnen var på middag hos Andreas mamma och vi var där lite längre än tänkt. Det var så trevligt att surra med henne och barnens storkusin som var hemma från Skåne. Vi kom hem halv åtta och innan tänderna var borstade och båda sövda så var klockan 21.

Med andra ord var kvällen nästan slut och egentiden efter läggning existerade knapp. Jag prioriterade att gå 30 min och sedan nöjde jag mig för kvällen och nu ligger jag i sängen redo för natten. Men som sagt så kommer barnen somna senare och senare ju äldre de blir. Det innebär att egentiden på kvällen kommer att minska. Behöver man lika mycket egentid när de blir äldre?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannas krypin

    Jag har tre stora barn, Samuel som är 19, Alexander fyller 16 nu på onsdag och Ida är 11. Jag kan säga att du behöver inte bekymra dig över egentiden. När barnen blir större har de sina egna intressen och vill inte hänga med mamma och pappa varje kväll, Tror snarare att det kommer bli så att du kommer få mer egentid jämfört med när barnen var små. Barnen hänger ute med kompisar och kanske skaffar egna fritidsintressen.

    1. kina

      Det kanske blir så. Skönt att egentiden inte försvinner. Det kommer förmodligen en tid då egentiden kanske kommer att infinna sig på morgonen. Då man själv går upp men barnen sover ?