Kaos och kontroll

Julen jag förvandlades till en blöt trasa

Denna jul har varit jättebra om man ser till mycket. Men jag känner mig också som en blöt trasa nu när julen är över. Det enda jag har gjort från det att vi alla gick på jullov är att leka, spela, serva, fixa och trösta. Jag har knappt suttit för mig själv någon stund. Det har alltid varit något barn som ska sitta i knä eller som ska spela något spel.

 

Det som också har bidragit till att orken inte riktigt räckt till har varit det höga ljudvolym som varit. Uppspelta barn är härligt men också jobbigt. Uppspelta barn på liten yta innebär en ljudvolym som ingen egentligen mår bra i. Volymen dränerade mig helt. När båda barnen sov igår kväll så orkade jag absolut ingenting.

 

Inte var juldagen lugnare. Idag skulle ALLA julklappar lekas med samtidigt och de uppspelta barnen fortsatte att ösa även idag. Jag undrar när lugnet ska infinna sig? Är det när julklapparna inte lägre är nyhetens behag och de börjar längta och fråga efter nya grejer? Jag undrar om det är fler än jag som haft samma upplevelse denna jul? Allt har egentligen varit bra men ändå är jag som en blöt trasa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Känner precis igen mig i detta inlägg, med tillägget att jag inte ens orkade följa med till svärföräldrarna igår utan spenderade några timmar av julafton själv hemma gråtandes för att jag missade barnens jul (men allt blev för mycket).

    1. kina

      Det där ständiga dåliga samvetet som hälsar på oss mammor. Även när vi vet att vi gör det bästa och det rätta så straffar samvete oss ? Du behövde verkligen vila och det var förmodligen det bästa du kunde göra. Det kommer fler jular och förhoppningsvis lugnare jular.