Kaos och kontroll

Vem får mest egentid i en relation?

Det slog mig idag att Andreas alltid får minst en timmes egentid på kvällen. Jag går alltid och lägger mig före honom så han sitter alltid uppe ensam i minst en timme varje kväll. Jag älskar att gå och lägga mig tidigt och jag har mindre behov av egentid så det gör mig verkligen ingenting, men det bara slog mig, att Andreas får mycket egentid varje vecka.

Vem av oss som får mest egentid är dock jag. Med tanke på att Andreas är borta över hälften av årets helger, och snart går in i perioden med fyra träningar i veckan, så är det tydligt att jag får mer egentid.

 

Men hur ser det ut i relationer där båda parterna är hemma mestadels varje kväll? Vem får mer egentid då? Går alla andra i en relation och lägger sig samtidigt? Hos oss har jag nog alltid lagt mig före Andreas. Jag är kvällstrött och han är kvällsmänniska, så våra scheman har liksom aldrig klickat helt.

Jag kan tänka mig att jag om några år kommer få egentid på morgonen när barnen och Andreas sover. Jag måste säga att jag längtar lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.