Kaos och kontroll

Det är inte bara att börja fritids

Åh herregud vad mycket det var att tänka på helt plötsligt. Det var som att det kom över mig nu vad man helt plötsligt måste tänka på i och med att Emil börjar fritids. Något av det absolut bästa med förskolan är att de äter frukost där. Jag har som aldrig behövt fundera över vad de ska äta till frukost hemma eller om de äter tillräckligt så de står sig till lunch.

Nu är läget annorlunda. Smekmånaden med frukost på förskola har bytts mot den hårda verkligheten med frukost hemma. Inte nog med att frukosten ska göras, den ska helst intas så sent som möjligt så Emil står sig till lunch. Eller nej just, han behöver inte stå sig till lunch, de har ju fruktstund. En fruktstund som jag trodde började när skolan började men som tydligen startat redan nu. Det är synd om Emil som denna vecka fått varit utan frukt. Så det var inte bara frukost, det var också frukt som ska kommas ihåg och fixas.

Smekmånaden är över. Hmm hur var det med pennor och dylikt? Ska det också lösas? Många frågor hos en förälder som för första gången har ett skolbarn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carola

    Frukt kan vara mysigt och ha med. Men skolan ska ha till dom som inte har. Samma sak med pennor och liknande det är kul med eget. Men inget krav eftersom skolan är avgiftsfri.