Kaos och kontroll

Kan det vara så att jag förstör barnens kreativitet?

Idag öste regnet ner i Östersund. Som jag tidigare skrivit finns det bara två aktiviteter att välja på vid dåligt väder här i Östersund. Antingen åker man på Storsjöbadet, eller så åker man på Multichallange för att gå på minimulti. Vi valde det senare alternativet och spenderade någon timme på lekland. När vi kom dit valde jag att köpa årskort till barnen. Vi behöver gå dit sex gånger till på ett år för att gå plus minus noll. Jag tror nog inte det ska vara så svårt.

När jag satt där och tittade på barnen medan de öste och sprang av sig energi tänkte jag på barnens egen kreativitet. Har dagens barn någonsin tråkigt? Vi har nu årskort på lekland och Jamtli. Vi har också flegångskort på Storsjöbadet.

När barnen är som mest stimmiga och behöver göra av med energi har vi alltså tre aktiviteter att välja på. Jag har inget minne av att jag någonsin fick gå på ett lekland, och att åka på badhuset var något exklusivt. Kommer jag nu döda mina barns egen kreativitet när de typ aldrig har tråkigt?

Alla som säger att de älskar att vara kreativa är ofta kreativa när det gäller något de tycker är kul. Men det är ju när det är som tråkigast som kreativiteten verkligen sätts på prov. Det är den kreativiteten som jag just nu dödar hos mina barn, detta då de aldrig tycks kunna ha tråkigt. Eller Emil är bättre på att sysselsätta sig själv än vad Love är. Kanske är det åldern? Eller kanske är det personligheten?

Jag kanske måste äta upp mina egna ord om att det finns så få inneaktiviteter för barn i Östersund. Det kanske är bra, då får barnen öva på sin egen kreativitet.

Ge barnen en skog och de är kreativa
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.