Kaos och kontroll

Barnen har börjat tjäna egna pengar

Emil har ett tag nu funderar över det här med pengar. Han undrade för någon dag sedan hur han skulle kunna få pengar. Jag har berättat för honom att mamma och pappa är på jobbet hela dagarna för att tjäna pengar. Emil har då förstått att om man jobbar får man pengar, men då kom ju frågan igen, hur han skulle kunna få pengar.

Han fick ju pengar när han tappade (drog) tänder. Men att vänta på att flera tänder ska tappas kändes inte som ett alternativ för honom. Där och då började jag bli rädd att han kanske skulle försöka tappa tänderna på egen hand så jag kom på ett system. Han skulle få en krona för varje gång han städade sitt rum efter lek. Eller rättare sagt, när han städar sitt rum för kvällen efter dagens lek. Annars kan man ju städa hur mycket som helst. Han skulle också få en krona för varje gång han tog bort tallriken efter maten.

Det innebär alltså att han kan tjäna två kronor på vardagar och tre kronor på helgen. I och med att vi också äter lunch hemma på helgen så blir det ytterligare en måltid att ta bort tallriken från. Nu är han stolt som en tupp över att ha tjänat sin första krona.

Så stolt att han till och med håller i sparbössan medan han slickar skålen

Även Love skulle vara med på detta på samma premisser. Dock tror jag att Emil kommer tjäna mer pengar då han är bättre på att städa än vad Love är.

När Emil ville tjäna pengar, kände jag att jag ville stötta det. Ju tidigare han förstår att man måste jobba för pengarna, desto bättre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.