Kaos och kontroll

Julafton = Barnens dag. Juldagen = Föräldrarnas dag

När jag var yngre sa alltid mamma att juldagen var hennes favoritdag. Jag förstod aldrig det där då. För mig var juldagen alltid ganska tråkig. Det var en dag som symboliserade att julen var över.

Nu när jag är mamma så förstår jag mammas ord. Juldagen har inga måsten, alla barnen är förhoppningsvis nöjda med sina julklappar och leker med dem. Man äter rester och på så sätt behöver ingen mat lagas. Juldagen har numer ett täcke av lugn över sig. Det var nog precis det mamma menade.

Därför är nog julafton barnens dag medan juldagen är föräldrarnas dag.

Julafton och klappöppning
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.