Kaos och kontroll

Den stressiga kulissen bakom barns aktiviteter

Jag måste erkänna att det är skönt när måndagen är över. Dels är det första dagen på veckan men det är också gympa klockan 17. Jag jobbar oftast till kl 17 på måndagar så Andreas får hämta barnen, slänga i dem mat, byta till gympakläder och ta dem till gympan där jag jag ansluter. Sedan är det full fart i en timme.

Full fart med massor av barn och lika många vuxna

När vi kommer hem ska det duschas, fikas och nattas. Gärna ska de två förstnämnda grejerna hinnas med innan kl 18:45 då jag beger mig till min träning. Det gör att måndagarna känns lite stressiga. De är absolut inte omöjliga, bara lite stressiga. Därför är det så skönt när måndagen är undanstökad. Då infinner sig lugnare dagar. Jag lyfter på hatten för de familjer som har många aktiviteter. Vi har bara måndag och onsdag som vi behöver rodda med. Onsdagen är dock bättre då simskolan börjar 17:15. Den där kvarten gör mycket.

Jag vet att de finns de familjer som har aktiviteter i stort sett varje dag. Hatten av för den logistiken. Jag tror inte att alla ser stressen i kulissen bakom barnen aktiviteter. Bakom varje aktivitet står en förälder som löst logistiken.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.