Kaos och kontroll

Vattenskada, silverfiskar, svartmögel och olagliga vinterdäck

Ibland blir jag så trött på motgångar. Det känns som att vi har fått känna på en del på slutet. 2018 fick vi en vattenskada i badrummet uppe. Under 2018 slutade saker och ting att fungera i huset också. Bland annat så gick kranen i köket sönder, både tvättmaskin och torktumlare klappade ihop och spottarna i badrummet nere lade av. Allt det fick vi lösa så. I våras när vi renoverade köket kunde det konstateras att det fanns både silverfiskar och svartmögel.

Idag åkte jag iväg för att lämna in bilen för däckbyte. När han som skulle byta däcken rullade ut första däcken från bagaget frågade han om jag visste hur gamla däck jag hade. Jag som är så sjukt ointresserad hade självklart ingen aning. Det visade sig att våra däck var från 08, alltså original, och de var så slut att de snart till och med är olagliga. Vi måste nu alltså snabbt som blixten köpa nya vinterdäck för att vi ens ska ha en bil att köra snart. I och med att vi bor i en vinterstad och minusgraderna är på ingång skulle vi ha behövt nya däck typ igår.

Jag blev så less på mig själv och situationen. Jag är som sagt så ointresserad av allt som har med bilar att göra att jag nästan åker runt med olagliga vinterdäck. Det är också en fruktansvärt tråkig utgift. Den blir ännu tråkigare när vi går i tankarna att byta bil.

Jag undrar vad som kommer att krackelera härnäst?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.