Kaos och kontroll

Det magiska receptet för att undvika bakfylla

Igår firade vi Andreas syster som snart fyller 40-år. Som välkomstdrink serverades i vanlig ordning bubbel. Där är det svårt att avstå, dock tackade jag nej till påfyllning vid ett flertal gånger. Men nu till början av receptet. Till maten serverades det vin i olika färger men också öl. Där valde jag det sistnämnda. Alkoholhalten på öl är lägre än vinet så redan där kände jag att öl skulle vara bättre med tanke på dagen efter. Medan många, kanske till och med alla, drack vin till maten så drack jag öl. Jag fortsatte på det spåret även efter middagen, ända fram till halv tolv. Efter halv tolv drack jag ingen alkohol alls. Jag drack istället citrondryck och Sprite. Medan andra fyllde på med alkohol tänkte jag att 1,5 timme kvar till slutet behövs det ingen mer alkohol. Gissa om jag är nöjd över mina mogna beslut igår. Andreas ligger i sängen med sprängande huvudvärk och mår illa medan lilla jag ligger och myser med en kopp kaffe i hotellsängen.

Mogna beslut igår resulterade i ett bättre mående idag. Så vill ni slippa bakfyllan så har jag tre tips:

1. Drick dryck med lägre alkoholhalt

2. Sluta drick alkohol innan kl 00

3. Fyll på med vatten eller annan alkoholfri dryck efter 00.

Blurrig bild från fartfylld fest
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.