Kaos och kontroll

Varför ska man behöva smussla med sin mens

Det slog mig idag hur smidigt det hade varit om mensskydd hade varit gratis och funnits på varje toalett på en skola och arbetsplats. På väg till jobbet i såg jag att jag nog kommer att behöva byta binda på jobbet. När jag kom in i rummet där jag sitter så märker jag att två andra redan har kommit. Det betyder att jag var tvungen att smussla med mig en ny binda in på toaletten. Väl inne på toaletten insåg jag att jag inte alls hade behövt smussla. Jag är 34år och konstigt vore väl annars om jag inte hade mens. Men jag är också 34 år och inte lika skör som en tonåring.

Alla kvinnor vet att mensen ibland kommer som ett brev på posten. Vi vet inte alltid exakt vilken dag eller tid, den tänker infinna sig. Hur skönt vore det inte då om det fanns gratis mensskydd på toaletterna. Då behöver man inte ens försöka smussla med sig någonting. Det kan till och med vara så att när mensen bestämt sig för att komma som en överraskning, har man inte beredskap i närheten. Man har helt enkelt inte packat ner tamponger eller bindor i fall att den skulle komma. Då hade gratis mensskydd var fantastiskt på varje arbetsplats och skola.

Jag såg några tjejer i programmet Draknästet. De presenterade en idé om en automat för gratis mensskydd. Den automaten skulle sitta inne på toaletter på skolor och arbetsplatser. Hade en sådan funnits på plats idag, hade jag inte behövt smussla med bindan in på toaletten. Det hade funnits material för att rädda upp situationen ändå.

Jag hoppas att jag inom en snar framtid kommer att få uppleva gratis mensskydd. Inte av den anledningen att jag inte har råd att köpa, utan för den anledningen att många kvinnor inte vill skylta med mensen när de har den. Tro mig, den kan vara nog så jobbig ändå.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.