Kaos och kontroll

PMS och jämställdhet

Aldrig är mitt förhållande så ojämställt som under PMS. Jag har efter sex år tillsammans med Andreas förstått att jag har mer energi än honom. Så är det bara. Jag orkar och vill göra betydligt mycket mer. Det nästan så att det kliar i kroppen av att bara slappa. Ett exempel som är bra att ta var en situation igår. Vi var uppe i Nordbyn och jag och Andreas hamnade på barnkullen, de andra satte upp studsmattan. Eftersom barnen lekte på bra kunde vi bara stå och vara. Då satte jag igång med att städa bilen istället. Det var som att jag hade för mycket energi för att bara stå.

Vanliga dagar skulle jag inte reagera över att jag gör mer än Andreas. Jag vet att jag är en doer. Men, dagarna under PMS, kan det reta gallfeber på mig. Då blir jag väldigt irriterad på att Andreas kan tycka att han är trött när jag gör så mycket mer. När PMS har gått över, så återgår jag till att känna att jag har bara mer energi helt enkelt.

Det är samma situation men jag reagerar starkare och blir mer irriterad under PMS. Det känns i hela kroppen. Tur att det snart är över och tur att jag vet vad det beror på.

Snart är det över med PMS
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.