Kaos och kontroll

Oljelampan lyser och jag är ensam med två barn i bilen

Jag tycker att jag ofta planerar det mesta in i minsta detalj, allt för att resor ska flyta så smidigt som möjligt. Men vad händer idag. Jo något som jag säkert hade kunna förutspå om jag var intresserad av bilar, men det är jag inte. När jag hade kört upp på E14 börjar bilens display pipa och visa ”oljenivå låg”. Jag fick panik. Jag är mitt på E14, jag har ingen aning om hur jag byter olja, jag har ingen aning om vilken sorts olja jag ska köpa och jag är ensam med två barn i bilen. Jag behöver inte förklara vilken panik jag fick, jag tror att alla förstår.

Jag ringer till pappa som är sju mil bort och frågar vad jag ska göra. Han råder mig till att försöka hitta en vändplats och åka tillbaka till stan för att hitta en mack. Sagt och gjort var det det jag gjorde. På vägen ringer han och säger att jag ska åka till Sandström och Ljungqvist för att få hjälp. Han insåg nog att jag inte skulle greja detta utan hjälp.

Väl på Sandström och Ljungqvist kom jag in med mina båda barn i vardera hand och sa ”min bil varnar för att oljenivån är låg, jag vet inte hur man byter olja eller vilken olja jag ska ha, kan ni hjälpa mig?” De såg nog en desperat och olycklig mamma, för att de hjälpte mig direkt. Jag var så tacksam.

Jag har nu lärt mig att det spelar ingen roll hur mycket jag försöker planera allt i minsta detalj. Någon överraskning kommer alltid i vägen.

Väl framme fick grabbarna leka med kusin Zelda
Och mysa med morfar
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.