Kaos och kontroll

Är män mer glömsk än kvinnor, eller pratar kvinnor mer än män?

Det slår mig ofta när jag eller Andreas varit iväg på något, att vi är olika pratsam när vi kommer hem. Har jag varit iväg på något, det spelar ingen roll om det varit en jobbkväll eller om jag träffat kompisar, så kommer jag hem och berättar om mycket. Jag berättar ofta vad vi pratat om, jag berättar inte alltid vad alla sagt, men jag berättar om ämnet. Andreas behöver ofta inte ens fråga vad vi pratat om eller gjort så berättar jag. Men när Andreas varit iväg så tycks han ha glömt allt de pratat om. Eller är det så att män inte pratar alls när de ses?

Jag frågar alltid Andreas vad de surrat om och svaret är nästan alltid ”njae inte så mycket”. Hur kan det vara möjligt att vara borta en hel kväll utan att prata så mycket? Om du nu glöms bort på vägen hem kan man ju undra hur det står till med minnet. Det är så klassiskt, det är lika varje gång.

Detta får mig i och för sig också att fundera på om kvinnor är mer intresserade för den andres umgänge än vad män är. Skulle inte jag komma hem och berätta vad vi pratade skulle Andreas förmodligen aldrig fråga. Är detta ett kvinnligt och manligt fenomen tro?

Handlar det om minne eller intresse tro?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.