Kaos och kontroll

Måste man påskpyssla och påskpynta?

Jag är kanske världens mest opassliga person. Det kan vittna i att mitt pyssel genom tiderna verkligen inte har levererat. Jag har försökt att göra mina egna pepparkakshus eller annat pyssel, men det slutar alltid i katastrof. Julpysslet blir att sätta ihop ett färdigt pepparkakshus och baka pepparkakor. Midsommar går att lösa med att köpa en färdig krans. Men nu är frågan om man ska påskpyssla? Det är absolut inte för min skull utan i sådana fall för barnen. Men varken jag eller Andreas tycker om att pyssla. Just nu känns det nästan som om våra barn går miste om påsken. Vi har inget, absolut inget pynt hemma och vi kommer inte att pyssla ihop något. Barnen kommer självklart att få påskägg men inget mer än det.

Ska jag skita i att mina barn endast kommer att koppla påskägg till påsken, eller ska jag försöka ta mig ut och klippa påskris för att pynta med fjädrar? Jag tycker att pynt är mysigt och fint, men jag har aldrig haft påskpynt. Blir detta första året med påskpynt? Är det nu jag introducerar påsken på allvar för mina barn?

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag både Emil och Love struntar i påskpynt.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Du behöver inte påskpyssla. Absolut inte. Om barnen går på förskola kommer de pyssla för fullt där, lovar ? En annan sak jag tänkte på, när man har egna barn skapar man sina egna traditioner. Man behöver inte göra som alla andra eller som det varit när man själv växte upp. Du/ni bestämmer helt själva hur NI vill ha det ?