Kaos och kontroll

Stressad av lugnet

Jag har vad man kan kalla det en tyst och lugn hemmajobb-dag. Tyvärr kan jag inte njuta av tystnaden för att den gör mig orolig. Jag tänker hela tiden ”har jag glömt något?” ”Finns det något jag skulle ha gjort?” Men det är inget jag glömt, inte något jag kommit på än i alla fall. Jag tror inte jag MÅSTE göra något. Jobbet är just nu inne i en lugnare fas och jag startade dagen med att städa hemma. Diskmaskinen är urplockad och tvättmaskinen går. Jag kan ta detta tillfälle till att andas ut och njuta. Men det går inte. Det finns en liten stress som gnager ändå.

Jag känner mig också lite skyldig som kan sitta och titta på VM samtidigt som jag jobbar. Jag ställer mig frågan om jag får det. Undra om detta är manligt och kvinnligt? Hade en man känt sig stressad? Hade en man haft dåligt samvete av att titta på VM under arbetstid? Säkerligen inte. Varför får då jag de känslorna?

Dagens andra kopp kaffe
Så härligt att det börjar bli ljusare

Nu har jag bestämt mig för att sluta känna dåligt samvete och jag ska istället försöka njuta av en lugn stund innan barnen kommer hem och röjer runt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.