Kaos och kontroll

Just ja, de där nyårsmålen var det ja!

I betalt samarbete med Sudio.com

Jag tillhör den gruppen som inte har nyaårslöften vid nyår. För mig blir nyår bara en ny termin. Jag har mina ”nyårslöften” på hösten istället. För några dagar sedan tittade jag på tavlan där jag satt upp mina ”löften” eller kanske snarare mål. På bilderna fanns bland annat mer varierad kost. Vi äter samma sak jämt. Sedan fanns också bild på träning. Vintertid är verkligen inte min bästa träningsperiod. Det fanns också bild på lek och harmoni med barnen. Den bilden kändes lite ironisk med tanke på fredagskaoset.

Jag började i alla fall att fundera på hur den senaste veckan hade sett ut. Även om jag inte hade tänkt på nyårsmålen hade jag jobbat för dem ändå. Något som underlättade och som var en röd tråd som varit med hela tiden är min nya högtalare från Sudio.com

Liten, enkel och superbra

Jag och Emil har börjat att lyssna på musik medan vi leker. Just nu går smurfhits varm. Helst låtarna ”Kokobom Smurf Smurf” eller ”Gympa mer”. Det förhöjer leken för oss båda. Jag tänker att jag framöver kanske byter ut musiken mot en ljudbok i bakgrunden.

Det är så enkelt med den här högtalaren när den är så liten och portabel. Den tar ingen plats och vi fick flytta den flera gånger för att anpassa sig efter tågbanan.

Träning var ett annat mål

Ett annat mål på listan var träning. Under vinterhalvåret är jag väldigt dålig på att träna. Det är som att minusgraderna ute sätter käppar i hjulet. Men nu har jag upptäkt pass på nätet som jag kan köra efter. Självklart har jag min egen bakgrundsmusik som peppar mig. Det som är så bra med högtalaren är framförallt ljudet. Jag är en person som gärna har hög volym och peppig musik när jag tränar. Därför krävs högtalare som kan leverera detta. Barnen tyckte det var roligt när sidorna vibrerade när basen kom. Emil satt och kände på högtalaren genom flera låtar. Barnen nöjda = mamma får träna.

Spännande med högtalare som vibrerar

En bild på listan var också varierad kost. Där har jag kört fast. Maten vi äter återkommer varje vecka. Jag måste verkligen bli bättre på maten. Har ni några tips? Något som i alla fall underlättar matlagningen är att lyssna på podd samtidigt. Det gör att matlagningen inte känns lika betungande som jag faktiskt tycker att matlagning är. Högtalaren i köket är ett måste för att överrösta fläkten och annars som låter i köket.

Tacos är en återkommande maträtt i detta hushåll

Jag har i alla fall kommit gång med målen för året men jag har också utvecklingspotential. En del nya kokböcker kanske måste inhandlas för att matlagningen ska utvecklas.

Jag har ett erbjudande till er som jag verkligen måste tipsa om. Just nu får ni 15% rabatt på Sudio.com om ni använder min rabattkod Kaosochkontroll15. Rabattkoden gäller i 90 dagar och erbjudandet gäller fram till den 14/2. Om ni gått i tankarna att köpa en alla hjärtans dags present till någon nära så kan jag rekommendera denna högtalare. Vid varje köp får man som kund en presentpåse. Om du registrerar dig på Sudio Sphere får du också förlängd garanti till tre år.

Nu ska jag sätta mig och planera veckans middagar. Hittills har ingen ny maträtt skrivits ner. Finns det matlagningspoddar?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Hej
  Ser ut som att du ska servera tacos på bilden. Det är lätt att fastna i som det brukar vara. Testa att servera med kycklingfärs istället för köttfärsen, Fajitakrydda istället för tackokryddan, eller kanske fiskpinnar i mindre bitar istället för köttfärsen.
  En god variant, men som kanske svårt att få igenom hos barnen, är fish tacos. Sök på koket.se så hittar du ett superrecept. Där tillagar hon allt från grunden, men du kan förenkla med att köpa färdig mayo, panerade fiskfileer som tillagas i ugn och picklad rödlök i delikatessdisken.
  Du är den bästa mamman dina barn kunde få, glöm inte det <3
  Lycka till