Kaos och kontroll

Så bygget du en trygghet i ditt barn

Jag fastnade för en artikel med samma rubrik som detta inlägg. En artikel som handlade om vad man som förälder kan tänka på för att få sitt barn trygg. Det stod mycket matnyttigt som jag tog till mig. Men det stod också något som jag idag kände att det kan vara svårt att uppnå. Det stod att varje barn ska få 20 minuters oavbruten uppmärksamhet. Jag kan ärligt säga att det på helgen inte är något problem, men jag vet inte hur det ska gå på veckorna alltid.

Ofta hämtar jag strax före 16. Vi kommer hem vid 16. Strax efteråt börjar jag med maten. Vi äter ofta vid 16:45. Efter maten ska det stökas bort i köket. Vid 17 är köket ofta städat. Jag ville gärna köra ett träningspass på 20 minuter och gjorde detta direkt efter maten. Efter träningspasset var klockan 17:30 och jag tog en snabbdusch. Efter duschen är klockan 17:45 och då ska alltså den där tiden ges till vardera barn.

Dansa, dansa, dansa

När jag först läste 20 minuter per dag och barn tänkte jag att det inte skulle vara så stora problem. Men när vardagen drog igen så såg jag att de 20 minutrarna kommer bli tuffa att få in varje dag. Ger alla sina barn 20 minuter oavkortad uppmärksamhet VARJE dag?

När gympan drar igång, om Corona lugnar sig, kommer det vara omöjligt just den dagen. Får man räkna in läggningen går det, men jag tror inte läggning var inräknat i de 20 minutrarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.