Kaos och kontroll

Den klassiska föräldrafällan

Man kan kanske tycka att jag borde ha lärt mig hur det går till. Att jag borde ha lärt mig att jag inte ska måla upp fina bilder i huvudet, när jag egentligen vet hur allt kommer att sluta.

Jag tänkte den briljanta tanken att jag skulle ta med Emil och Love bort till skidspåret helt själv. Vi håller på att försöka lära dem att åka skidor och det är helt klart enklare i ett spår än bara utanför dörren. Det är bara 10 minuters promenad dit (om man drar två barn på snowracer). Sagt och gjort. Jag packade med Emils pjäxor och barnens skidor och så gick vi. Emil med skidorna på madrassen och Love på snowracern.

Halvvägs så känner jag att jag har klätt mig för varmt. Svetten rinner längs ryggen. Redan här tänker jag att jag borde ha lärt mig.

Väl framme vid spåret och med skidorna på börjar Love att skrika för att något var fel. Emil åker på men ramlar nästan direkt. Hjälpa Emil samtidigt som Love ramlar. Hjälpa en skrikande Love och försöka heja på Emil. Emil säger efter fem minuter att han inte vill mer och Love skriker fortfarande, ramlar och tappar halvt skidan. Svetten rinner igen. När Love tappar skidan ytterligare en gång (han har sådana som man fäster direkt på skon, värdelösa) så vill jag kasta skidan in i skogen. Nu börjar också Emil bli otålig och vill få av sig skidor och pjäxor.

När jag är som mest irriterad och svettig kommer två barn och en förälder som lätt och utan skrik åker förbi oss. Jag kunde läsa i förälderns ögon att han undrade hur det var fatt med mig. Det måste ha synts blixtar ovanför mitt huvud.

Efter fem minuters åkning av Emil och skrik av Love packar vi ihop och går den svettiga turen hem igen. Inte kul alls. Det var inte så jag hade föreställt mig skidturen i mitt huvud.

Samma senario infann sig strax efter när vi skulle åka skridskor. Emil ville sluta efter fem minuter och Love bara skrek. Lyckligtvis var inga andra lyckliga glada familjer där samtidigt. Ibland är det skönt när ingen ser skrikfesten.

Love skriker på skridskor
Enbart kul i fem minuter tydligen

Note to myself, tro aldrig att det ska bli så himla bra och roligt, du blir lätt besviken.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.