Kaos och kontroll

Den ständiga tröttheten som aldrig går över

Det är en vecka kvar av jullovet och både jag och Andreas är så trötta. Igår åt vi middag hos våra grannar som vi umgås mycket med. Vi umgås inte mycket med folk alls men grannarna är de vi träffar. Barnen går på samma avdelning på förskolan så de umgås redan där. I alla fall var vi där och jag såg på barnen att de var trötta vid sju. Emil ville gå hem så jag tog med barnen hem. Vi kvällsförberedde och gick direkt upp för nattning. Barnen somnade innan kl 19:30. Jag själv höll på att somna 20:30 i soffan och Andreas somnade 21 i soffan.

Den tröttheten har hängt över oss idag. Jag har känt mig trött och Andreas sover just nu i soffan. När vi är lediga med barnen så trappas tempot upp X3. Det känns på energin. Flera runt omkring oss har haft eller ska få barnvakt. Jag är så avundsjuk. Vi har inte haft barnvakt sedan innan Corona.

Syns tröttheten i ögonen?

Är det fler som känner igen tröttheten som uppkommer i och med ledighet från jobb och förskola? Minst en timme utomhus om dagen för att stilla föräldrasamvetet. Minst 3 mål om dagen, just ja ett mellanmål och kvällsfika på det med. 100 gånger spel, lek, torka, plocka, konfliktlösa, pussla och mycket mer.

Nu blev jag trött bara av att skriva allt. Jag ska ta denna stund, när barnen ser på skärm, till att vila i soffan. Njuta av lugnet en stund.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.