Kaos och kontroll

Den mest överskattade minuten

Jag måste säga att jag tycker att nyårsafton kanske är den mest överskattade dagen på hela året. Kanske känner jag så för att jag har småbarn och knappt orkar vara vaken till 00, eller så känner jag så för att jag blivit äldre. Det kan också vara en kombination. Jag har tänkt på tolvslaget de senaste åren. Det är för mig en evig väntan på att klockan ska bli tolv så jag får gå och lägga mig. Men varje år så händer det ändå inget den där minuten som man väntar. När klockan slagit tolv är allt precis som vanligt. Precis som det var innan. Överskattat alltså.

Jag har heller inget egentligt nyår på det riktiga nyåret. Mitt nystartsår är på hösten. Efter semestern när jag går tillbaka till jobbet. Kanske är det därför som jag känner att nyårsafton är överskattat? Jag kanske skulle flytta nyårsafton till hösten istället. En kul idé.

Nyår med duplo = nyår med barn

Det kan hända att nyår får ett uppsving när barnen blir äldre. Då återkommer jag i så fall. Men med små barn är nyår inget för mig. Nyårsdagen spenderades också som vanligt. Den eviga frågan vad man ska äta till lunch och middag. Gärna med variation och näringsrik. Det sista kanske inte alltid uppnås. Jag vet inte näringen i nuggets exempelvis.

Nu krigar vi vidare mot… Ja vad krigar vi mot nu? Året 2021 kommer bli ett år utan planer. Ett år där man inte vågar planera för det kanske ändå ställs in. Men jag har inget emot det planlösa. Hoppas världen mår bättre 2021. Det krigar vi mot.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.