Kaos och kontroll

Hur mycket ska barnen leka själva?

Nu under jullovet så känns det som att vi inte gör annat än att leka med barnen. Emil vill leka med oss hela tiden. Han har ännu inte så mycket ut av Love då han inte förstår alla lekar och inte leker med samma fantasi.

Emils favoriter just nu är spela Bamsespel, spela en bana han byggt med duplo eller spela fotboll i hallen. Alla dessa kräver att vi ska vara med.

Jag tycker jag hör att andras barn får leka själva. Hur mycket ska de leka själva och hur mycket ska man leka med dem? Just nu börjar detta lekande att ta så mycket energi att jag känner mig helt slut. Jag och Andreas spelar säkert 10 gånger vardera varje dag. Var inte lovet till för att vila lite?

Nyårslöftet kanske ska bli att lära barnen att leka själva.

Lek ute med sommarleksaker
Bad tillsammans
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.