Kaos och kontroll

Hur många paket är rimligt?

Jag slog precis in de sista julklapparna till barnen. När jag lade alla klapparna tillsammans så såg jag att barnen får ganska många paket var. Det oroar mig. Jag vill inte att mina barn ska överösas med julklappar så de till slut inte uppskattar alla. Vi har hittills varit bortskämda med att Emil verkligen uppskattar sina paket och nästan inte vill öppna nästa för att han vill leka med den han just fått. Love har ännu inte öppnat något paket själv. Detta är nog första julen som han verkligen kommer att förstå vad jul är.

Men jag har sett på andras barn som är äldre än Emil att de bara river upp paket efter paket utan att reflektera vad de ens fått. Jag tror att de är vanligare ju äldre de blir. Jag vill inte föda det beteendet hos mina barn. Därför är det viktigt att inte överösa dem med paket. Jag vill att de ska uppskatta varenda paket. Jag vill inte att de ska förvänta sig 20-tal paket varje jul.

Hur många paket är rimligt? Då tänker jag främst på Emil som är fyra. Love får färre paket. Love är två och kommer nog inte ens öppna paketen helt själv.

De största paketen
Och de lite mindre paketen

Det är nu när barnen är i de yngre åldrarna som jag lägger grunden för julen och antal paket i framtiden. Är det viktigare med antal när de blir äldre, eller värdet? Några av barnens paket är gratis som vi fått från vänners barn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.