Kaos och kontroll

En nykter jul

Jag tog ett beslut för 4 år sedan. Ett beslut som innebär att jag alltid, i alla fall så länge barnen är små, ska ha vita julaftnar. Det är inte så att jag druckit mycket innan. Jag vet helt ärligt inte om jag faktiskt druckit alkohol någon jul någonsin. Kanske att det har hänt någon gång. Men beslutet grundar sig i att jag inte vill att mina barn ska växa upp med att alkohol = julafton.

Jag har tidigare tyckt att filmen Tomten är far till alla barnen är en rolig film. Visst kan jag skratta åt den även idag, men jag mår mestadels dåligt när jag ser den. Total kaos men framförallt alkohol.

Julen är barnens högtid. Inte alkoholens. Jag förkastar inte alla som väljer att ta något glas vin eller någon öl. Men jag förkastar dem som super sig fulla på julen när de har barn att ta hand om. En del kanske tycker att mitt beslut är överdrivet. Men jag trivs med vita julaftnar och så kommer det att förbli.

Alla barn har rätt till en vit jul.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Fint skrivet av dej. Min barndom och även jag har inte alkoholproblem men massa barn lider ju av att föräldrarna har det. Det är hemskt och jag tycker det finns inga ursäkter. Kram.