Kaos och kontroll

33år och mardrömmar varje natt

Jag har ett dåligt flow på nätterna. Eller flow är ett väldigt dåligt ord i sammanhanget. Jag vaknar varje natt av mardrömmar. De skiftar i utformande. Ibland vaknar jag av oro för barnen, att något ska hända dem. Andra gånger vaknar jag av drömmar då någon ska döda mig. Detta sker varje natt.

Jag vet vad det beror på. Eller till viss del i alla fall. Jag kan inte se hemska saker på tv, jag skulle aldrig få för mig att se en skräckfilm exempelvis. Trots detta så grottar jag ofta ner mig i hemska saker. Ett exempel är Utöja. Nu läser jag som sagt boken om Anders Behring Breivik och hans attentat. Det gör att varje kväll jag läst den, drömmer jag mardrömmar.

Nu har jag och Andreas sett serier om Tjernobyl. Varje kväll vi sett ett avsnitt drömmer jag mardrömmar. När jag läst boken drömmar jag att jag ska dö, när jag sett ett avsnitt av Tjernobyl drömmer jag att något ska hända barnen. Då kan man ju tänka att varför ser och läser jag detta? Det är ju självskadebeteende. Men det är också något intressant över händelserna.

Nu är serien slut i alla fall så nu kanske 50% av nätterna är mardrömmsfria. Är det bara jag som drömmer mardrömmar i vuxen ålder? Finns det fler som jag?

Undra vad denna goding drömmer som somnade efter förskolan.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.