Kaos och kontroll

Att sänka kraven och låta det vara bra nog.

Igår lade jag upp storslagna planer för hur jag skulle jobba varje kväll till lovet. Jag har planerat för vad jag ska göra varje kväll för att ligga bra till och kunna ta lov. Men idag kände jag att det nog inte kommer att gå.

En kollega sa till mig att jag kanske skulle sänka kraven och låta det bara var bra nog. Allt kanske inte behöver vara där i väldigt god tid innan. Det räcker om det är i tid. Just när hon sa det kände jag att det ändå skulle gå, men nu ikväll har tankar börjat att landa. Det har hänt så mycket senaste tiden och känslorna har svajat. Det kanske inte gör något att ett arbete rättas efter lovet istället för innan. Det kanske inte gör något att jag behöver kopiera något efter lovet istället för innan. Nu måste jag landa i att det finns något som heter bra nog.

Detta möttes jag av efter läggning

Jag vill inte sitta och jobba varje kväll. Jag var tvungen att sluta efter 1,5 timme ikväll. Jag orkade verkligen inte. Meningarna gick ihop och jag läste samma sak om och om igen. Då är det dags att lägga ner.

Jag hoppas att alla tar med sig att saker och ting inte alltid behöver vara perfekta. Ibland är bra nog det bästa.

Nu ska jag istället se Camilla Läckergs serie Lyckoviken på Viaplay. Det känns som ett bra avslut på kvällen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.