Kaos och kontroll

Vi har också Epilepsi

Är det något jag tycker vården gjorde bra utöver att ta hand om främst Emil, men även mig, var att informera. Tidigare visste jag inte mycket om Epilepsi. Inte mer än att man kan få kramper. Nu vet jag att Epilepsi kan se väldigt olika ut. Det kan också vara så att när man går på medicin kanske man inte får något anfall alls. Epilepsi är en ganska vanlig barnsjukdom och den kan växa bort.
Väldigt bra informationshäfte för barn vi fick
Nu sitter jag och läser ett häfte med information om Epilepsi. Även om jag visste det mesta, i och med att läkarna har informerat, så var det viss ny fakta. Nu är Emil lite liten för att förstå men den är suverän för äldre barn som får Epilepsi.
Bra för äldre barn
Vi landar mer och mer i situationen. Medicinen har börjat komma in i rutin. Det fick väldigt fort till att medicinen är som en del i kvälls- eller morgonrutin. Första dagen fick jag sms från Andreas där han frågade om Emil fått medicin. Självklart hade han det, men det var ett tecken på att vi båda var på tå. Nu börjar vi fundera på om vi ska se till att det finns Stesolid (krampmedicin) på platser där vi kan vara ofta. Förskolan ska definitivt ha en, det sa läkarna. Men vi tänkte att det kanske är bättre att det finns en hos mormor och morfar, en hos farmor och en i bilen, istället för att vi ska ha flera liggande på hög hemma. Självklart ska det finnas hemma med. Det vore skönt att slippa tänka på att det ska med när vi ändå hälsar på ganska ofta. Det är en del att tänka på. Men det kommer att bli bra. Det märks dock att Emil blir trött av medicinen. Det var en vanlig biverkning i början av inställningsfasen. Helgen blir i alla fall lugn. Tur att simskolan är inställd imorgon. Även om läkarna säger att han ska klara av det så känns det bra i mammahjärtat att han får vila lite extra innan allt drar igång på 100% igen.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.