Kaos och kontroll

Fredag – sämsta dagen för socialhäng egentligen

Vilken dag är jag tröttast? Fredag. Eller jag ställer om frågan. Vilken kväll är jag tröttast? Jo fredag. Jag har tidigare skrivit att fredagar är mina mest intensiva dagar. Det är också slutet på veckan så jag har samlat på mig veckans trötthet. Det enda jag söker en fredagkväll är lugn. Men inte denna fredag.

Andreas syster med familj är uppe och hälsar på. Jag tycker det är supertrevligt jag gör ju det. Barnen leker superbra också. Emil leker nog faktiskt allra bäst med kusin Victor. De ville inte ens gå och lägga sig ikväll för de hade så kul.

När jag kom hem idag var det fullt ös. Huset var fullt med folk och barn och den hektiska snurren jag hade på jobbet bara fortsatte hemma. Loves läpp hade svullnat upp efter ett fall igår på förskolan så han var ledsen och trött. Mitt huvud bankade och jag fick äta middag i soffan med en ledsen Love. Medan alla vuxna satt i köket satt jag i soffan med barnen. Sedan var det läggdags för Love och det var min kväll att lägga Love (vi tar varannan). Efter en evighetslång läggning då de andra åt efterrätt kom jag ner igen. Åt min efterrätt efter alla andra sittandes på golvet.

Då kom jag på det. Socialhäng görs sig bäst på lördagen. När kroppen hunnit varva ner efter en veckas jobb och barnen ofta är på lite bättre humör. Då kan oftast middagen ätas vid bordet och så också efterrätten. Fredagen är till för lugn och ro och lördag för socialhäng.

Socialhäng med Andreas familj

Imorgon bär det av till badhuset igen. Hoppas på att barnen somnar snabbt imorgon så att jag kan äta middagen varm och får vara med i vuxenhänget som de andra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.