Kaos och kontroll

Stressad över läsning och tv

För någon vecka sedan var jag ute och gick med en kompis. Vi kom då fram till att vi och en tjej till skulle ha en bokcirkel. Vi alla tycker om att läsa och om vi har en bokcirkel får vi en spark i vaken att läsa lite mer plus att vi får ses och prata om böckerna och ev dricka lite vin eller te. Vi var båda supertaggade och likaså den tredje. Vi bestämde snabbt bok att läsa/lyssna på och ett datum för första träffen.

Bokcirkelns första bok

Ungefär i samma veva kom jag på att mina elever skulle få läsa en bok som jag fått tips om. Men ska mina elever läsa och analysera den bör ju jag som lärare ha läst den innan. Sagt och gjort så var jag tvungen att läsa den först. Så jag signade upp mig på Nextory (gratiserbjudande via Therese Lindgren) och lyssnade på den på väg till och från jobbet och läste lite däremellan. Nu är den utläst och analysen ska bara knåpas ihop.

Men nu står jag ju här med en annan bok som jag hellre vill läsa. En kollega berättade om en bok som handlar om terrorattentatet i Norge 2011. Jag slukade alla rubriker om händelsen och har nog sett alla dokumentärer. Så hemsk händelse. När hon berättade om en bok hon läst som hon hade hemma kände jag att den ville jag också läsa.

Den boken jag helst vill läsa

Idag låg så boken på mitt skrivbord på jobbet. När det låg där kände jag att nu är det bara att börja läsa. Jag vill liksom inte att hon ska fråga om någon månad hur det går och var boken är så har jag inte ens börjat. Så nu har jag en ljudbok jag ska lyssna på och en annan bok att läsa. Samtidigt vill jag bara krascha ner i soffan ikväll och titta på Alla mot alla med Andreas.

Det är som att jag är stressad för att jag vill hinna med allt efter läggning. Vad är bäst, ägna en kväll åt läsning och en kväll åt tv? Eller att försöka hinna med både och på samma kväll? Hur kan man ens bli stressad över att hinna läsa och titta på tv? Går det ens? Tydligen för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.