Kaos och kontroll

Effektiviteten i tidiga morgnar

Klockan 10:30 idag ringde min mamma. Hon och pappa ville bara höra hur det var och vad vi gjorde. Det är ändå mysigt så här i semester- (ja det finns de som fortfarande har semester) och Coronatider att man kan ringa på Facetime. Det känns på ett sätt som man ses ändå på något sätt. Mamma ställde i alla fall frågan ”Vad gör ni då?” Det går ju ganska snabbt att svara på den frågan så jag fortsatte att berätta vad vi hade gjort idag. Nu ska vi komma ihåg att mamma ringde kl 10:30.

Samtalet fortsatte alltså så här: ”Jo så har vi tvättat två maskiner, vik och lagt tillbaka gårdagens tvätt, haft skärmmys, byggt en ny tågbana och kört tågen som kör själv, pumpat däck på cyklar, cyklat iväg och köpt lördagsgodis, bäddat i nya lakan i sängen, lekt på baksidan och nu ska vi snart ta tag i att göra lunch.” Effektivt med tidiga morgnar.

Så här ser gästrummet ut nu. Tvättrum kan man kalla det.

Detta var dagens aktiviteter före lunch. Man hinner mycket när barnen vaknar tidigt. Eller när Love vaknar tidigt. Han är familjens väckarklocka. Jag behöver inte ens ställa klockan på vardagar, Love väcker mig ändå före sex.

Nu infinner sig den lugnaste stunden på dagen. Love sover i vagnen, Emil äter lördagsgodis framför skärmen och jag och Andreas äter godis och dricker kaffe. Lördagens lugnaste stund. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.