Kaos och kontroll

Är det mer viktigt för föräldrarna att åka någonstans på semester?

Jag har funderat på det där med att åka bort på semester. Det är inte alla som kan, har råd eller vill det. Vi tillhör familjen som inte har råd att åka utomlands varje år exempelvis. När Sverige fortfarande hade restriktioner att vi inte fick åka längre än 2 timmar bort kände inte jag att det var en sådan tung förlust. För mig är det inte självklart att åka någonstans på semester. Självklart tycker jag att det är mysigt och känns mer som semester om man åker någonstans men det är inget jag räknar med. Att det detta år skulle bli hemester såg jag som en helt okej situation.

Ju mer jag funderar på det ju mer funderar jag på vilka som behöver åka någonstans. I och med att jag har så små barn (fyller 2 och 4 i sommar) så känner jag inte ett jättebehov av att åka bort för deras skull. De skulle ha lika roligt här hemma om vi hittar på olika saker. Det visade sig så tydligt igår. Flera grannbarn och föräldrar sågs och barnen badade i en uppblåsbar pool. Alla barn hade jättekul. Mina barn hade så roligt att det var svårt att få upp dem ur poolen. Då ska vi lägga till att vi gick 50 meter från huset. Inte behöver mina barn åka utomlands nu för att ha riktigt skoj. Det räcker med annat skoj för att de ska ha världens bästa sommar.

En uppblåsbar pool kan räcka
Love vägrade kliva ur poolen.
Innemys behövs när det är så varmt ute
Barn och föräldrar överallt.

Jag kan tänka mig flera sådana semesterdagar framöver. Nu betar vi av fyra dagar till sedan är det sommarlov för hela familjen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.