Kaos och kontroll

Vissa lekar går aldrig ur tiden

Jag är så glad att Emil har fastnat för Lego. Det är en lek som även jag kan tycka är lite rolig. Jag har annars inte jättemycket till övers för fantasilekar. Det är superkul när Emil leker fantasilekar själv men när jag måste vara med så tröttnar jag ganska snabbt. Men Lego kan jag också sitta och påta på med. Vi brukar ofta bygga Lego när Love sover. Det är lugnast så. Jag längtar till den tiden då Love inte stoppar saker i munnen så han också kan sitta med smålego.

Lego med Saltkråkan i bakgrunden

Lego och Saltkråkan är något som står sig över tid. Min storebror lekte jättemycket med Lego och jag tittade jättemycket på Saltkråkan. Dessa saker står sig över tid. Jag tror att Lego kommer vara något som alla barn i alla tider har lekt med och kommer ha någon slags relation till. Så även med Astrid Lindgrens berättelser. Love älskar Pippi. Emil tittar på det mesta men har fastnat lite mer för Emil i Lönneberga.

Emil ramlade och slog läppen igår.

Jag försöker också få Emil att spela spel. Det är något jag också kan tycka är mysigt. Vi spelade Bamses spel Fånga bollarna. Det var bara roligt två omgångar sen ville Emil bygga Lego. Jag funderar på att köpa Den försvunna diamanten när han fyller fyra i sommar. Är han fortfarande för liten för det spelet eller skulle det fungera?

Två omgångar sedan räckte det tyckte Emil.

Nu ska vi bygga vidare med Lego innan Love vaknar. En innedag idag då det spöregnar ute.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.