Kaos och kontroll

Hur länge varar olika faser?

Love, vår minsta, är inne i någon jobbig fas just nu. Han har alltid varit ganska enkel och framförallt väldigt glad. Han kramar alla och har världens gladaste energi. Eller det där skulle jag ha skrivit i dåtid för det är så det har varit. Nu har han börjat att bli så arg. Han känns frustrerad och blir så himla förbannad ofta. Vi kan slå på traktorklipp på youtube som han älskar men ändå sitter han och frustrerat skriker traktor och pekar på tv. Som om det är något han vill säga men inte får fram det.

Samma sök gäller när vi ska äta. Våra barn har alltid ätit väldigt bra. Det har som aldrig varit ett problem, men nu kan Love vägra. Han kan bli så arg att han bara skriker och får inte i sig någon middag. Vi gör inte så stor sak av det just nu eftersom han verkar äta andra mål under dagen på förskolan men det är så frustrerande.

Lugnet före Love förvandlas till stormen.

Gnälliga barn tär så mycket på tålamodet och jag känner att jag bara vill ha tillbaka den glada Love igen. Hur länge ska denna fas hålla i sig? Är det något speciellt när de är 1 år och 9 månader tro?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.