Kaos och kontroll

Familjerådgivning skulle kunna komma med BVC-besök

Jag känner nog inte till ett par som haft det supertopp utan dippar genom småbarnsåren. De säger ju att det är vanligt att par separerar under den tiden. I söndags när jag åkte iväg och handlade med två grannar så började vi prata om detta. Vi pratade om att familjerådgivning skulle ingå likt ett BVC-program när man får barn. Att man kontinuerligt som par erbjuds att få prata om det man upplevt och upplever. För det är ju så att hur mycket man än planerar och tänker innan så kan man inte veta hur det kommer att bli förrän man är där.

Jag började fundera hur många relationer man kanske hade kunnat rädda om paren fått prata tidigt. Tänk att få en sådan pratstund redan när barnet är 1 månad. Jag undrar hur mycket som kanske skulle ha rensas bort eller pratats om redan i tidigt stadium. Jag tror i alla fall att det hade varit bra. För det är ju så att både föräldrar och barn ska må bra. Ibland tappar vi oss själva för att fokus ligger på barnen.

Jag förstår att detta kanske inte är görbart ur kostnadssynpunkt men hade det inte varit bra om det hade hade funnits med i BVC-programmet? Väga och mäta stämningen i förhållandet?

Innan barn. Två ungtuppar som inte gnällde på för lite sömn.
Två barn senare. Varvar kaos och kontroll.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.