Kaos och kontroll

Corona kommer med något positivt

Jag menar inte att jag tycker om Coronasmittan. Tro mig jag hatar Corona. Jag vill börja umgås med mina föräldrar igen, jag vill att eleverna ska komma tillbaka till skolan, jag vill att folk som blivit av med jobbet ska får tillbaka det. Framförallt vill jag att allt ska vara som vanligt och att Corona aldrig ska ha funnits.

Men nu är det som det är. Något jag tänkt på är att Corona faktiskt bidragit till något positivt. Det är snart 3,5 år sedan vi flyttade tillbaka till Östersund från Västerås. På de åren har vi nästan bara träffat våra kompisar på sommaren när vi kommit ner och hälsat på. De har också varit upp till oss och hälsat på men där emellan blir det bara sms- eller messengerkontakt.

Nu kom vi på att vi skulle köra en digital träff i lördags. Vi träffades kl 20 över ett glas vin. Vi surrade och körde ett quiz. Det var jättemysigt. Innan Corona har vi aldrig gjort detta. I och med Corona var det som att en digital dörr öppnades. Nu bestämde vi att vi skulle ses om 2 veckor igen. Vi kommer att ha surrat mer under Coronatiden än under de tidigare 3,5 åren.

Detta är den positiva delen som Corona kommer med. Den digitala dörren öppnar för umgänge med kompisar långt borta. Nu är kanske vi sen på bollen. Det finns kanske de som gjorde detta även innan Corona. Men för oss har den digitala dörren nyss öppnats.

Detta dock det enda positiva med Corona. För övrigt så hoppas jag att det snart kommer ett vaccin och att Corona kommer förbi ett minne blott i historieböckerna. Jag vill säga hej då till Coronaviruset!

Ett glas vin via zoom med kompisar från Västerås
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.