Astrid – föräldraskap, hållbarhet och allmänt tyckande

Renovera ett Lundby-dockskåp

Så var det dags för mitt dockskåp att få sig en rejäl renovering. Det blev fort slitet redan på 90-talet och jag har länge velat fixa till det men inte orkat. Nu tog jag äntligen tag i det. Med hjälp av tvååringen målade vi först garage-delen. Det är även den del som sen huserar köket/matrummet, tycker det blir smidigast så. Då blir det stort sovrum, vardagsrum, ”trapprum”, lekrum och badrum i själva huvud-huset. Jag läste på lite på nätet men har annars kört rätt fritt. Hittade dessa tre (1, 2, 3) golv hos KreativaKarin att ha som golv i vissa rum, men annars ska jag försöka måla. Jag har inte orkat riva tapeten, fast man nog borde (får se om jag måste göra om målandet om inte bubblorna lägger sig). Har inte heller vågat pilla ur fönster eller dörrar, så de får målas där de sitter.

Dessa två inlägg har inspirerat: Dockskåpsrenovering på StyleRoom och Johannas tårtor (där ser man även en sån där Sylvanian Family som får perfekt plats). Nedan finns nu alla mina förebilder, för att minnas mitt lilla skåp. Jag hoppas kunna jobba på under veckan med skåpet samt några möbler. Ska också sortera igenom alla gamla grejer jag hade för att göra mig av med större delen (mycket plast som inte var så kul redan då). Hoppas ge en viss dam en liten Känguru-familj i påskägget på långfredagen (då vi firar med min pappas familj) och lite möbler på lördagen (när vi firar här). Skulle vara så kul!

DSC05475 DSC05477 DSC05478 DSC05479 DSC05480 DSC05481 DSC05482 DSC05483 DSC05484 DSC05485 DSC05486

Idag ska jag köpa faner som jag målar på och lägger in som golv, små rollers för att få bra väggfärg (färgen tar jag från provburkar vi har sen renoveringen) samt tunt trä att bygga möbler av. Målet är faktiskt att ha målat färdigt invändigt under dagen/kvällen för att sen fundera på utsidan och börja med alla möbler. Har en lista på vad som behövs!

Målat med tvååring. Hon fick måla sidor och undersidan. Sjukt nöjd!
Målat med tvååring. Hon fick måla sidor och undersidan. Sjukt nöjd!

 

Grundmålat överallt!
Grundmålat överallt!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.