Julia Mjörnstedt Karlsten

LOPPISFYND OCH LOPPISTIPS

Jag har en mormor som alltid älskat att gå på loppis. Oavsett hur hon mått har hon aldrig tackat nej till att åka iväg på en runda till stans alla loppisar och i timmar gå runt och titta. Jag har oftast följt med för hennes skull eller i hopp om att något fantastiskt ska dyka upp, men aldrig egentligen haft en plan. Den senaste tiden har min kärlek till att åka på loppis/second hand verkligen vuxit och jag gör (enligt mig) fynd varje gång! Innan jag kommer med mina bästa tips tänkte jag visa helgens loppisfynd ifrån Varberg. Jag fick tips av finaste Johanna och Krickelin att besöka Röda korset och GIFs second hand och WOW vad mycket fint!

Ja, det är inte så svårt att se vilken färgskala jag går efter för tillfället… Söker mig efter jordnära färger, naturmaterial som funnits och kommer hålla länge.

Som den här korkskruven och kapsylöppnaren i trä. Slitna på ett fint sätt och kostade en femma tillsammans.

Glasavdelningen är något jag kan gå runt på i timmar. Hittar alltid en massa fina glas i olika storlekar (verkligen tips för er som letar nya dricksglas eller vinglas eller… ja vad som helst! Allt finns!) men eftersom vår glashylla redan är proppad föll min blick istället på de här två små faten formade som ett hjärta/äpple. Perfekt för fruktstunden!

Även det här fiskfatet fick följa med hem, Jag kan faktiskt inte förklara varför men föll PLADASK när jag såg det. Bra att ha helt enkelt? 🙂

De här fyra små kopparna köpte jag egentligen till Emanuel som älskar glögg men alltid dricker ur stora koppar pga vi har inga små. Men när barnen såg dom skulle det bestämt vara deras och de drack båda kvällsmjölken och morgonjuicen ur dom.

Kan man få för många vaser? Nej jag tror inte det. Ni som följer mig på stories såg säkert när jag i veckan loppade en vas som jag älskade formen på men inte gillade färgen på. Den målade jag lätt om med hobbylack! Kanske händer detsamma med någon av dessa, inte bestämt mig än!

Sånna här små korgar som man kan hänga på väggen finns det alltid FULLT av (ofta i lådor på golvet) och just denna kostade en femma. De är perfekt att hänga på väggen i barnens rum och ha småsaker, böcker eller tex nappar i?

Sist ut är dessa. Jag ÄLSKAR dessa! Det kan vara så att jag gjorde ett litet skrik när jag såg tio perfekta galgar i trä för 10 (!!!) kronor. Är så kär!

 

Allt detta ovan kostade 90:- totalt och det riktigt kittlade i magen när jag betalade. Det är ju något riktigt pirrigt i att ha gjort sånna fynd, återbrukat och samtidigt inte spenderat ens en hundralapp?

Här kommer iallafall mina bästa loppistips just nu:

– gå till keramikhyllan direkt. Keramik är fruktansvärt billigt på loppis. Det gör iof lite ont i en keramikers hjärta när man vet hur mycket tid och arbete som ligger bakom, men samtidigt vackert att ha något hemma som någon annan haft sina händer på. Försök att se bortom färg, gillar du formen? Kanske kan du måla om den?

– alla barn älskar små porslinsfigurer. Vi brukar köpa ett gäng och ha som gå bort-presenter. Kostar oftast en femma styck och alla barn vi gett det till får något glittrande i blicken när de håller i dom. Efter helgen fick Billie och Frank varsin och de båda tog hand om sina små djur som om de vore levande.

– rota, titta bakom, lyft på saker. Man missar så otroligt mycket om man bara går runt och tittar utan att lyfta och känna!

– Bläddra bland tavlorna! Några av våra vackraste tavlor är från loppisar. Ofta orkar man inte bläddra bland alla då de ofta ställer dom väldigt opraktiskt, men om man gör det finns det nästan alltid guldkorn!

– Glas igen då. Läs det jag skrev ovan. Men glas, ja köp glas på loppis!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Men gud, såna galgar hade vi i mitt föräldrahem och jag har aldrig tänkt på hur fina de faktiskt var? Så synd att man inte uppskattade dem, nu är de tyvärr slängda 🙁