Julia Mjörnstedt Karlsten

ATT FÖLJA SINA DRÖMMAR

Så länge jag kan minnas har min mammas dröm varit att öppna en handelsträdgård. När jag var liten spenderade mina föräldrar alltid sommarkvällarna i trädgården med att plantera, så, rensa och fixa. Det finns nog inget som gör dom så lyckliga som då.

Min mamma trodde nog att hennes dröm om en handelsträdgård bara skulle vara en dröm, men för åtta år sen åkte vi ”på skoj” på visning på en gård utanför Munkedal på västkusten och några dagar senare hade de skrivit på papperna. Hagalund, som gården heter är verkligen paradiset på jorden. Med egen strand, magnifik utsikt och gigantiska gräsmattor. Hästar, getter och höns som närmaste grannar. Här spenderar vi all ledig tid vi har och gärna hela somrarna om jag får bestämma.

Det gamla båtskjulet byggde mina föräldrar om till butik och i huset bredvid (där gubben som byggde huset hade sin svärmor boendes) har de byggt café.

Än så länge är det ingen året runt-verksamhet, men tre helger vid jul har vi julmarknad. Då går vi ihop hela familjen och massa vänner och säljer blommor, inredning och godis. Serverar bakverk, julmat och glögg.

I år är det åttonde året vi öppnar dörrarna till Hagalund Trädgård och är du sugen på en utflykt (ca 55 minuter från Göteborg) tycker jag verkligen att du ska komma dit! Jag är där och tar emot er med öppna armar.

Öppet:

2 december 10-17

8 december 10-17

9 december 10-17

15 december 10-17

16 december 10-17

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.