Utan er – ingen blogg! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Utan er – ingen blogg!

Jag ville bara hoppa in här och säga hur tacksam jag är över hur många ni är som faktiskt är inne här varje dag. Utan er hade jag inte kunnat jobba på det här sättet med sociala medier. Jag vet att det har varit lite skralt med inlägg under tiden som jag har jobbat 75% med annat, men om bara några dagar slutar jag med det jobbet och går över som frilansare och fokuserar mer på mina egna kanaler igen. Tack för ert tålamod! Guld värt!

På tisdag blir min sista dag på Loppikontoret som Content Producer. Sen blir det full fart framåt med körkortet som är ett måste för mig innan förlossningen. Jag ska klara det och med min starka vilja och envishet är jag övertygad om att jag kommer att klara det innan det är dags att föda. När jag har bestämt mig för något blir det nästan alltid så vilket är en egenskap jag tycker mycket om hos mig själv. När körkortet är taget går Elsa på ett långt och härligt sommarlov tillsammans med mig. Jag ser så mycket fram emot just den här sommaren. Och Elsa längtar massor efter sin lillasyster.

Nu har jag dessutom fått tid för ett aurorasamtal och det känns så skönt. Lite ångestladdat att ta upp förlossningen med Elsa men förhoppningsvis kommer allt kännas mycket bättre efteråt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabina

  Jag gick också på aurora samtal inför andra förlossning! (Snabbt, med komplikationer som tyvärr missades). Det var så skönt att få prata av sig! Blev erbjuden kejsarsnitt, men då jag inte är rädd för själva utfödandet utan för att föda hemma bestämde vi planerad ingångsättning! Så nöjd med det beslutet! Blev kanon, visade sig att jag ej känner öppningsvärkar! Vill bara tipsa om att gå tillsammans om ni inte tänkt det redan! Så himla nyttigt att tillsammans prat igenom och även få mannens syn på saken!

 2. Lisa

  Hoppas att du tycker att Aurora-samtalen blir givande! Jag gick också i samtal inför min andra förlossning för att bearbeta min första. Det var så bra och förlossning två blev verkligen den revansch som jag hoppats på! Håller tummarna för att det blir samma för dig!

 3. Den

  Kommer du sluta helt och hållet med din tjänst på loppi eller kommer du ta upp den efter mammaledigheten?

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Jag är inte anställd där utan är där på frilansbasis, så vi får se vad som händer efter mammaledigheten. Drömmen är att kunna släppa en första bok och leva på skrivandet till slut! 🙂

 4. Sandra

  Jag gick på samtal efter min första förlossning och det gjorde sååå stor skillnad! Kände mig trygg och relativt lugn under andra förlossning som blev hundra miljoner gånger bättre än första.
  Tredje förlossningen gick så fort så jag knappt hann tänka, bedövningen fanns ingen tid för och bebis hade bajsat i magen. BM trodde jag skulle vara rädd och ledsen efteråt men det var fan min bästa förlossning! På bvc var sköterskan övertygad om att jag skulle vara deprimerad pga förloppet men nej, det var jag verkligen inte. Jag tänkte på det vi pratat om under aurorasamtalen även då och det var nog min räddning.
  Önskar dig all lycka till ❤

 5. Jeanette

  Hej! Jag hade också en tuff första förlossning och valde därför att prata inför förlossningen med mitt andra barn (som jag födde i lördags!) – och jag kan verkligen rekommendera det! För det första var det skönt att få gå igenom förloppet och få bekräftat av en professionell vad som gick fel och varför. Fick bekräftelse i att jag inte var ”svag” utan att det jag upplevt faktiskt varit väldigt tufft. Dessutom har man en chans att faktiskt påverka sin kommande förlossning, vilket jag upplevde väldigt tryggande, exempelvis blev jag väldigt dålig av lustgasen och då bestämde vi att jag endast skulle ha en lägre dos lustgas, något både jag och barnmorskan på förlossningen kunde hålla fast vid. Sen förklarade samtalsbarnmorslan också att andra förlossningen nästintill alltid är ”enklare” än första – vilket det absolut var för mig (även om det såklart gör vidrigt ont att föda barn). Summa summarum: Helt enkelt en tryggare och bättre förlossning tack vare samtalet! Jag hoppas du får det också!

 6. Louise

  Hoppas du får ett givande samtal💕 Känner du att du vill föda vaginalt eller hade ett planerat kejsarsnitt varit något du kunnat överväga? Kram