Jessica Lagergrens

Tomater från Italien – recept på tomatsås

I fredags fick jag ett väldigt härligt bud från Italiana Food Selections. Claudio, som är en del av det familjeföretaget träffade jag på en kräftskiva hos Bella förra året. Supertrevlig man som även driver bloggen foodio.nu. Där kan ni kika in för massor av recept. Tomaterna som följde med i budet heter Piennolo tomat. Den finns bara en gång per år och nu är det säsong för den.
Piennolotomat_2Ikväll lagade Ibbe till en ljuvlig tomatsås till en ännu ljuvligare pasta. Det är verkligen skillnad på spagetti och spagetti. Här kommer receptet på den enkla och goda tomatsåsen. Alltså doften när vitlök fräser i het olja. Mums! Klicka gärna på hjärtat längst ner om ni gillar att jag lägger upp recept. Isf kan jag göra det oftare. Det här receptet kommer från Claudios blogg.
Piennolotomat_3 De här små tomaterna ska tillagas. De ska inte hoppa ner i någon sallad säger Claudio. Piennolotomat

Spaghetti med Piennolo 2 pers

Du behöver:
200 gr Spaghetti, Rustichella D’Abruzzo
300 gr Piennolo, sköljda och delade på 4.
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk EVOO, Viola
Basilikablad
Parmigiano

Gör såhär:
Sätt på en stor kastrull med vatten för att koka pastan. Salta ordentligt. Om du smakar på vattnet efter att du saltat det ska du känna att det smakar salt. Inte lika mycket som en kallsup i medelhavet men ändå, du vill känna smaken. Fräs tunna skivor av vitlök i EVOO på medelvärme. Den ska precis börja få färg. Lägg i tomaterna. Rör om och låt puttra på medelvärme ca 10 min. Rör om då och då.

Såsen är klar när tomaterna släppt ifrån sig en del vätska och det har bildats som en tjock härlig sås. Slå av plattan och ställ åt sidan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Men dra av 1 minut. Innan du häller av vattnet, fyll ett glas med pastavatten och ställ åt sidan. Häll av pastan. Sätt tomtsåsen på hög temp. När såsen börjar puttra häller du i pastan i tomatsåsen samt ca hälften av vattnet. Rör om med värme ca 1 minuter. Om allt vatten kokat in tillsätt lite mer pastavatten. Slå av plattan. Lägg i basilika och rör om. Låt pastan vila 2 minuter.
foodioJag glömde bort att fota maten men såhär såg det ut. Den här bilden har jag lånat från Claudios blogg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.