Svalbard – dag 1 – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Svalbard – dag 1

Vilket paradis! Vilken fantastisk plats på jorden. Svalbard överträffar alla mina förväntningar och då var dom ändå rätt höga efter att ha sett bilder härifrån innan. Svalbard har verkligen slagit mig med häpnad och jag känner mig så ödmjuk inför naturen som är mäktig. Man känner sig väldigt liten på jorden när man åker hundspann mellan höga snöklädda toppar.

Idag har vi åkt hundspann och vi visste inte innan att man skulle köra själv. Jag trodde att alla satt på samma släde men så var det icke. Först fick fick gosa med hundarna och hjälpa till att fixa med hundarna och släden. De var så gosiga – och starka. Vi fick många hundpussar innan vi åkte iväg i snön. -18 kändes verkligen, men bara på kinderna. Jag var så bra klädd med lager på lager så de låga temperaturerna påverkade inte mig alls.

Det är väldigt speciellt att andas i den här kalla luften och jag älskar det. Hela den här resan känns som ett magiskt äventyr och jag vill aldrig att det ska ta slut. Imorgon väntar åtta timmar på snöskoter och jag hoppas få en liten glimt av en isbjörn – men på avstånd.

Vi fick låna overaller, skor och riktigt bra vantar. Under overallen hade jag underställ i ull, träningstights, termobyxor och en stickad tröja i ull. Varmt och skönt!

Det skulle vara 0 soltimmar här nu så jag var förberedd på mörker, men så blev det verkligen inte.

Älskar, älskar, älskar landskapet här!

Gullig twinnie! Båda höll på att kissa på sig av skratt under turen.

Full fart framåt!  

Gullig hundpuss!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.