Skillnad på barnen – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Skillnad på barnen

Man ska ju inte hålla på och jämföra sina barn, eller jämföra sig någonsin, men det är svårt att låta bli när man får ett till barn tycker jag. Jag kan ju bara relatera till hur det var med Elsa och visst har man glömt mycket från bebistiden med Elsa men jag minns att hon inte var så intresserad av att stå upp, rulla runt eller så. Hon kunde sitta nöjd i knät och mysa. Bonnie sitter helst inte ner i knät. Hon vill stå upp och rullar runt från rygg till mage så fort man lägger ner henne på golvet nu.

Det är fascinerande ändå hur olika det kan vara. Jag har på känn att Bonnie kommer gå betydligt tidigare än Elsa. Ingenting är ju bättre än det andra, det är bara olika. Elsa fokuserade främst på språket och sa “nej nej nej” innan hon var 11 månader. Hon pratade väldigt tidigt och när man pratar med henne idag glömmer man ibland att hon faktiskt bara är 4 år. Min stora lilla Elsa! Så klok och fin unge! Hur var det för er med era barn? Lika, olika, samma?

Bonnie tycker väldigt mycket om att sitta upp!

Fast helst av allt vill hon stå!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zara Fröroth

  Det är onekligen svårt att inte jämföra:) Och rätt roligt med tyckte jag iaf. Vår äldsta var vaken några timmar per natt tills hon var 4 år. Allltid klättrande, fysisk, nära, glad och tidig i såväl motorisk som språk och relationer till andra. Sen kom lillasyster😊 Försiktig, eftertänksam, sur (!), arg(!) och stor integritet! Lillasyster är nu 4,5 och de är så olika! En går sönder för att hon inte får godnattkram av lillasyster och den andra går sönder av att få en kram när hon inte hunnit säga nej (om äldsta ens kan hejda sig). Äldsta vill ha 120% ös från 06-22 och yngsta vill helst bara leka med mamma 07-21😂 De är så olika personligheter att det är svårt att umgås alla 4 som familj. Det enda som egentligen funkar är att utforska skogen. Då kan ena pilla på bärbuskar och den andra klättra upp och ner i träd. På riktigt, de är så olika inhyr de återhämtar sig och hur de angriper jobbigheter, människor osv. Men så skiljer det också 3,5 år, så säkert funkar det bättre om nåt år men hittills har de inte mkt utbyte av varandra och kanske just för att den äldre är otroligt energisk och utåt medans den yngre är lugnare och en riktig surpuppa😂😂😂

 2. Karin

  Sonen var snabb med att prata men tillhörde kategorin “sen” när det kom till TT sitta, krypa, stå. Dottern var också snabb på att prata men även rätt snabb med det fysiska. De är fullständigt olika som personer. Sonen är känslig, har stor integritet, reflekterande, lättlärd och har det bästa minnet jag har upplevt. Dottern är gränslös, totalt utan hämningar, älskar allt och alla, kärleksfull och helvild. De är 6,5 och 5 år.

 3. Jessica

  Vad fina kläder Bonnie har på sig 😍
  Vad jag minns så var mitt första barn tidigare med språket och andra tidigare motoriskt. Tvåan gick när hon var 9-10 månader medan ettan gick ordentligt först vid 13 månader. Ettan var mycket mer krävande och skulle underhållas jämt medan tvåan kunde ligga nöjd själv längre stunder. Ettan kunde se sammanhang och förstod ironi jättetidigt, säkert för att hon hade språket så tidigt. De är nu 9 och 7 😊 har även en trea nu men Hon är bara två månader så det är inte så mycket att jämföra med än då jag ju inte minns hur gamla de äldre var när de började rulla, gripa medvetet osv men i temperamentet tycker jag att hon Har drag som jag känner igen från båda syskonen men mest lik den yngre som var lugnare 😊