Så var dom två! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Så var dom två!

Ni som följer mig på Instagram och lyssnar på Tvillingpodden har redan sett och hört att det blev en kattunge! Mot Ibbes vilja, och nej, så gör man inte. Det vet jag. Han blev arg. Och besviken. Det förstår jag! Reaktionerna på Instagram när jag skrev om det var att det var så många som gjort samma sak. Mot deras partners vilja. Det är egentligen ingen bra grej tycker jag, men nu blev det så. Och jag älskar det lilla livet!

Första mötet mellan Signe och Mini som den lilla heter blev lite fräsigt, men bara från den lillas håll. Signe var cool, nyfiken och ville hälsa. Jag som trodde att det var hon som skulle reagera på kattungen, men icke. Under helgen har jag tagit hand om Elsa som varit sjuk och nu är jag själv sjuk. Dock inte samma som henne, men jag känner mig lite hängig. Hoppas det går över snabbt! Det känns som att förkylningarna bara avlöser varandra här hemma.

Under helgen har Mini och Signe kommit närmre varandra. Det har nosats och lekts. Mini försökte fånga Signes svans vilket Signe bara tyckte var roligt. Jag hade nog förväntat mig att det skulle ta lite tid för dom att bli kompisar då jag läst på en hel del om att ta in en till katt när det redan finns en katt i hemmet. Ibland funkar det ju inte alls, men jag är så glad att dom kommer överens redan.

En liten skåning har flyttat in! Någon frågade mig om det var värt att ta in en kattunge mot Ibbes vilja, och det vet jag inte faktiskt. Det hade såklart varit mycket bättre om vi hade varit överens och jag kommer inte göra om något liknande. Men så har jag ju två katter nu som jag velat ha sen jag fick Signe. Mini är en liten kopia av Signe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Äsch, jag går emot de andra har som kommenterar. Varför ska nej vinna? Har man en katt kan man likaväl ha två. En katt mer eller mindre liksom. Dessutom mår djur bra av att ha en vän så det är bara bra för Signe. Du har ändå försökt få Ibbe att förstå och vara med och ta beslutet. Visst, klart att det allra bästa är att man är överens. Hade varit annorlunda tycker jag om ni inte hade haft någon katt alls eller om det var en hund som kräver desto mer. Varför är Ibbe så mkt emot att skaffa en till katt? Har man ett förhållande borde man även se till vad den andra personen blir glad av liksom, o han borde vilka att du ska vara glad o nöjd 😀💕

  1. Emma

   Nej behöver inte alltid vinna, tänker att man för ett resonemang i en familj och kanske den som säger nej från början får chans att ändra sig.
   I det här fallet förde dem ett resonemang och han ville verkligen inte ha en katt. Så går hon och köper en katt ändå. Det är där många av oss reagerar.
   Du skriver att han ska göra henne glad, men Varför kan inte Jessica se till att Ibbe blir glad då? Han ville inte ha en katt? Vet inte om jag skulle bli så mycket gladare om jag verkligen skaffade det jag ville men samtidigt gick emot min partners vilja. Absolut för stunden men skulle alltid vara ngt som skavde.

 2. Kajsa

  Det är väl individuellt i varje relation hur big deal det är. Eller, fel är det väl alltid att gå emot nån annans vilja, men du känner ju Ibbe bäst. Jag hade absolut blivit sur om min man hade gjort så, men det hade inte varit nån dealbreaker, för jag är inte såå noga med den typen av beslut. Min man är det däremot, jag tror att han hade tappat respekten för mig för all framtid om jag hade gjort så. Däremot annat är han helt ok med, som jag inte är. Man är olika och ni känner varandra bäst!

 3. Clara

  MIn exman gjorde så mot mig. Han kom hem med en katt till fast att vi redan hade två stycken…
  Jag var jättemycket emot de och de tog ca en månad innan dom alla tre kunde vara i samma rum utan att fräsa mot varandra och slåss. Men mitt ex var så envis att han skulle ha den katten också och kämpade för att han skulle vara kvar. Han sov i gästrummet med katten för att dom inte skulle slåss på nätterna.
  Sedan stack mitt ex och jag blev kvar ensam med dom tre katterna och idag älskar jag dom alla tre lika mycket <3
  Så även om jag verkligen förstår Ibbes reaktion och de du gjorde verkligen var fel. Så läker tiden ofta "såret"

 4. Anna

  Så fruktansvärt dålig stil och så dåligt omdöme! “Nu blev det så” – är det förklaringen för Ibbe och Elsa som visste att Ibbe inte ville. Bra förebild för barnen…….

 5. C

  Oj så många hårda kommentarer.
  Ingen är perfekt och man är inte alltid överens. Så är livet.
  Fin kisse Jessica 🙂

 6. Sara

  Fick ont i magen av att läsa detta. Du vet att det är fel och att man inte gör som du gjorde, men ändå beslutade du dig för att göra det? Så fruktansvärt dåligt av dig!
  I mina ögon sjönk du verkligen som person nu…

 7. Hanna

  Jag blev riktigt förvånad på din Instagram över hur många som gjort samma sak. I min värld så tar man ett så pass stort beslut gemensamt, det handlar ändå om ett djur som ska leva i upp mot tjugo år till… överlag tror jag inte på att köra över någon annan på det sättet.

 8. Hanna

  Fy så hemskt att göra så mot Ibbe. Helt vansinnigt hur du tror att din åsikt väger mer. Vad ger det för signaler till era barn? Barnsligt gjort av dig.. Hoppas Ibbe är riktigt arg på dig och visar det tydligt. Så idiotiskt gjort av dig.

 9. Catarina

  Älskar din blogg! Men det ät inte OK! Respektlöst! Själviskt! Jag hade gått i taket om min man gjort något liknande mot mig. Antingen är man ett team eller så är man självisk och hänsynslös! Håller med ocamstående. Gör om och gör rätt. Ibland får man backa.

 10. Johanna

  Jättekonstigt beslut att köpa ett djur som inte ens sambo vill ha. Det är ju som sagt ett djur och inte bara en ”sak”. Förstår verkligen inte hur man kan vara så respektlös mot ens partners vilja och önskan.

 11. Emma

  Nej men nej. INTE okej någonstans att gå emot sin partner och köra över honom. Elsa är stor nog att förstå och hur förklarar du för ett barn att pappa ville inte men nu fick jag som jag ville? Så när Elsa och Bonnie leker och hamnar i konflikt då är detta lösningen? Men jag vill då får jag göra så.

  Nej inte okej. Gör om gör rätt

 12. Emma

  Oj, det där kändes som ett märkligt beslut när Ibbe så tydligt sagt nej.
  Tyckte det var trist att läsa om hur många som gjort liknande under din bild på instagram…

 13. Catarina

  Älskar din blogg. Jag håller dock med övriga talare i denna fråga. Respektlöst! Jag hade gått i taket av ett sådant övergrepp om min man kommit hem med ett djur. Trots att det är jag i familjen som vill ha djur. Är man inte lverens gör man inte så mot någon man valt att leva sitt liv med. Gör om gör rätt.

 14. Maria

  Hörde på Tvillingpodden då Elsa var med initialt. Ni småpratade lite och du kom då in på den nya katten och hur det gått till. Då du pratade om Ibbes inställning med Elsa, så sa hon ganska talande tycker jag att ” … sluta prata om det.”
  Jag tror faktiskt att en sådan här sak är jobbig för barnen i en familj då man går så helt emot den andre förälderns önskan och rätt att ha ett medbestämmande.
  Jag menar, det blir en lojalitetskonflikt hos barnet.
  Hon kommer naturligtvis över det, men jag skulle blivit så jävla arg och besviken i motsvarande situation.
  Det är sådana här värderingsfrågor som för mig har gjort att jag lämnat förhållanden. Kanske inte då det hänt, men senare- då det ligger kvar i erfarenhetsbanken.

 15. Maria

  Jag hade tappat det fullständigt om min man hade köpt ett djur utan att diskutera med mig och framförallt om man redan fått ett nej. Inte okej någonstans. Ett djur är ett gemensamt beslut och fleras ansvar med städning, mat, pengar och allt. Tänk på vilka konstiga signaler du sänder till främst Elsa som är stor nog att kanske förstå. Att det är helt okej att gå emot när någon annan sagt nej. Nä, det här var inte okej någonstans. Gör om gör rätt.

 16. Lena

  Själv hade jag blivit galen om min partner hade tagit in något jag absolut inte vill ha, speciellt ett djur. Du skriver att du vet om att det är fel men gör det ändå. Kan man en gång så kan man flera…………… Känns lite barnsligt, jag gör som jag vill och kompromissar inte.