Så fördelar vi hushållssysslorna hemma – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Så fördelar vi hushållssysslorna hemma

I annonssamarbete med LG Electronics 

Om det är något som lätt leder till onödigt tjafs hemma är det vem som gör vad. Iallafall är det så hemma hos oss. Ganska tidigt i vår familjerådgivning fick vi en uppgift att göra hemma. Det var att skriva upp vem som gör vad och vem som ska göra vad. Istället för att gå och irritera sig på att man känner att man är den enda i familjen som plockar ur diskmaskinen kan man bestämma att den ena alltid gör det, så gör den andra tex alltid tvätten. För oss har det fungerat superbra. Då behöver inte den ena känna “jag gör allt” eller “han gör ingenting här hemma”. Då vet man att det är jämt fördelat. Sen kan det vara bra att uppdatera den listan med jämna mellanrum. Det kan vara ganska tröttsamt i längden att alltid vara den som ska tömma diskmaskinen.

Hemma hos oss är det jag som tvättar. Det är en av de hushållssysslor jag faktiskt älskar. Jag älskar känslan av att dra igång en maskin och att tvätta ur alla tvättkorgar. Något jag däremot inte står ut med så är det att sortera och vika tvätten efteråt, så det gör Ibbe. Han har inget emot det och han älskar inte att tvätta så där blir det win win.

Jag gör ett samarbete tillsammans med LG och har fått prova deras nya tvättmaskin (F14AW0S) och torktumlaren LG DUAL Inverter Heat Pump Dryer (RC90U2AV2W). Några av fördelarna med torktumlaren:

 • Det går att välja mellan energi- eller tidsläge för att optimera energiförbrukningen eller torktiden. Med Energy Mode får man energibesparingar på 22% och med Time Mode får man 28% tidsbesparing. Man sparar både tid och pengar, smart och är dessutom snällare mot miljön, smart!
 • Det finns ett allergiprogram som eliminerar upp till 99,9 procent av allergener. Det vill säga damm, kvalster och sånt som kan orsaka allergi- eller andningsbesvär. Perfekt för filtar, sängkläder och Elsas kläder.

Just nu får du 20% rabattLG tvättmaskin (F14AW0S) och torktumlare (RC90U2AV2W) hos Elgiganten. Använd koden LGPEAK2018. Klicka här för att komma direkt till Elgiganten. Koden är giltig till och med 17/2 2019.

Älskar för övrigt vår bänkskiva ovanför maskinerna. Det är där jag lägger all tvätt som Ibbe sen tar hand om, haha. Här kan du läsa mer om torktumlarens alla fördelar. 

Tvättmaskinen har en kapacitet på 10,5 kg. Perfekt när man har mycket tvätt. Med kids blir det en del tvättande som ni vet. Här kan du läsa mer om tvättmaskinens alla fördelar.

En annan fördel med de här maskinerna från LG är att det finns en app till, SmartThinQ. Med den kan man fjärrstyra eller övervaka till exempel torktumlaren var som helst. Supersmidigt!

De är inte bara bra, de är väldigt snygga också tycker jag! Det kändes så fräscht att byta ut våra gamla maskiner. Hela badrummet fick sig ett lyft!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elli

  Ibbe verkar så snäll. Jag har också en snäll sambo. Jag sköter allt som har med tvätten att göra, samt städar lägenheten (dammsuger och torkar när jag själv tycker det behövs och har tid) Fixar med inredningen o.s.v. Min kille sköter allt i köket. Matlagning, disk och torkning varje dag. Handlar gör vi tillsammans. Han tar även hand om allt som har med bilarna att göra, och skotta snö! Jag tycker det är toppen.

 2. Josse

  Är precis som du! Älskar att sortera smutsig tvätt, tömma tvättkorgarna och själva tvättandet men hatar resten!

 3. Josse

  Är precis som du! Älskar att sortera smutsig tvätt, tömma tvättkorgarna och själva tvättandet men hatar resten!

 4. Sabina

  Hej! Hemma hos oss tvättar jag! Men då ingår att samla ihop tvätten, sortera, lägga in i maskinen, hänga upp/lägga i tumlaren och sen vik den! Det jobbiga är ju att vika den!

   1. Maria

    Städar
    Handlar
    Planerar maten
    Byter däck på bilen
    Frostar av frysen
    Sköter om växterna ( om man har några)
    Iordningställer trädgårdsmöbler inför sommaren och vice versa till hösten
    Rensar avlopp i badrum
    Sorterar allt som ska till återvinning ( glas, plats, papper, metalll mmmm)
    Åker med allt till återvinningsstationen.

    Mm mm mm

Annons