Så blir du mindre gnällig – 8 tips – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Så blir du mindre gnällig – 8 tips

lista_andasJag är en gnällare av rang och klagar gärna när något är fel. Så den här listan är till mig själv och alla er andra gnällisar där ute. Illustration: Jessica Lagergren

1. Låt inte andra påverka ditt humör
Det är kanske lättare sagt än gjort. Men försök att inte bli påverkad av en otrevlig busschaufför eller surtant som tränger sig före i matkön. Bestäm dig på morgonen för att det ska bli en bra dag och låt andras dåliga humör stå för dem.

2. Ta djupa andetag
Det här kan göras många gånger om dagen. Stanna upp – andas in – andas ut. Fungerar utmärkt om du känner dig stressad också. Gå in i dig själv och fokusera på andningen i några minuter.

3. Försök se lösningar istället för problem
Det är lätt att se problem i vardagen men försök att istället fokusera på lösningarna. Tankar som “det kommer aldrig att gå” gynnar inte dig. Försök hitta en lösning på problemet och fokusera på det istället för själva problemet.

5. Rör på dig!
Gammal medicin men så himla bra. Att röra på sig frigör endorfiner i kroppen som du mår bra av.

6. Var snäll mot dig själv
Klanka inte ner på dig själv. Fokusera istället på de saker som du tycker om med dig själv. Det är lätt att hitta både fel och brister hos sig själv men försök att helt sluta med det. Och prata inte illa om dig själv framför andra.

7. Gör saker du mår bra av
Kolla på film, ät godis, ring en kompis eller gå en promenad. Försök att hitta på saker som du själv mår bra av och tycker är roliga. Omge dig med människor som du tycker om och sluta umgås med energitjuvar.

8. Gör något snällt för någon annan
Det behöver inte vara hjältedåd, men små gester i vardagen för andra kan göra dig själv gladare.

 

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

7 saker du ska undvika under “hell hour”
6 fördelar med att vabba
Julen före VS efter barn
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

5 smärtsamma saker som sker i badrummet
Så överlever du vabruari – 8 tips 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmie

    Hej! Älskar tvillingpodden och har varit en trogen lyssnar en lång tid nu. Men det är en sak jag insett som ni kanske inte tänker på som jag gärna skulle vilja upplysa om. Jag är inte missnöjd eller någonting utan älskar er, men jag kan bli lite ledsen ibland med sättet ni talar till varandra och om varandra.

    Jag har en lillasyster som är två år yngre än mig. När hon var kanske 4 så ramlade hon i en rutschkana och gjorde illa näsan. Det gick bra, men har resulterat i att hennes näsa är, knappt märkbart, lite sne. Jag tycker hon är vackrast i världen, men för en två år sen när jag upptäckte detta påpekade jag. “Du skulle säkert kunna få försäkringspengar” osv… hon själv hade inte ens reflekterat över sin näsa. Jag menade inget illa, men idag vill hon inget hellre än att operera den. På grund av att jag påpekade det.

    Vart jag vill komma med detta är att även fast ni kanske inte tror att ni tar åt er av vad varandra säger så gör man det någonstans där inne. Vissa saker kan slå så fel och det är så himla ledsamt när ni gör det. Jag ville bara säga det så ni kanske har det i åtanke, att varje gång någon tänker säga något negativt om den andra att hålla det inne eller vända det till något positivt.

    Keep up the good work, ni är så himla bra!!!!<3