Jessica Lagergrens

Recept som gick hem hos Elsa

Jag tycker att det är lätt att vi fastnar i korv, köttbullar och makaroner när vi lagar mat till Elsa. På förskolan äter hon allt och har inga problem med att smaka något nytt. Här hemma har hon inte tyckt att det har varit lika kul. Men nu har det ändrats! Vi gjorde en veckomeny och handlade inför det i söndags och igår stod hemgjorda chicken nuggets på menyn. Det blev SÅ gott, och jag kan verkligen inte laga mat. Jag tycker inte att det är kul heller så det spelar ju såklart in, men det här blev verkligen bra. Här kommer receptet på middagen som alla i familjen tyckte om.

Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis (recept från Coop)

Du behöver: 
800 g sötpotatis
1 msk olivolja
500 g kycklingfilé
1 dl yoghurt 10%
1 msk tandoorikrydda
1 tsk salt
2,5 dl panko ströbröd
1 tsk flingsalt

Myntayoghurt med vitkål
150 g vitkål, tunt strimlad
3 dl yoghurt 10%
1 kruka färsk mynta, strimlade blad
1 vitlöksklyfta, riven

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.

Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Jag glömde fota maten! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.