Orolig för blod – varje dag – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Orolig för blod – varje dag

Jag försöker gå vidare ganska snabbt när något händer mig. Jag glömmer inte, men när det inte går att göra något åt en händelse försöker jag gå vidare. Blödningen har tagit mig väldigt hårt. En oro hugger tag i mig varje gång jag ska gå på toaletten. Jag är så orolig för en ny blödning och den oron vill inte släppa. Det är inte en panikartad oro och den äter inte upp mig. Men det är påfrestande att varje dag känna mig orolig över att förlora Olle.

Jag ska höra av mig till min barnmorska och fråga om jag får komma och prata med henne. Jag har inte ett besök inbokat hos henne förens efter rutinultraljudet i mitten på februari. Det känns som att jag vill prata igenom min oro och kanske kan hon lugna mig. Många av er har tipsat om att köpa en doppler så att man kan lyssna på hjärtljuden hemma. Men jag känner att det också kan skapa ännu mer oro om jag inte skulle höra hjärtljuden. Jag vet inte.

Olles fina fingrar. Jag har känt fladder i magen massor av gånger i helgen. Det är en helt fantastisk känsla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Tror du tänker helt rätt med att inte köpa doppler. Jag är förvisso i v 36 med en helt vild bebis men nu förra veckan klämde min väldigt erfarna barnmorska igenom hela magen för att fatta hur bebisen låg så att hon kunde lyssna på hjärtljuden. Tror det tog 15 min innan hon lyckades. Fick sen göra ultraljud för att se hur bebisen låg mer exakt och att den vänt sig etc.

 2. L

  Jag tänkte samma som du, en doppler kan nog skapa mer oro. Du känner ju fladder nu och det kommer bli starkare och starkare. Bra mot oro att känna fosterrörelser:)

 3. Anne

  Använd inte doppler i onödan. Det är ultraljudsteknik och innebär att värme går in i vävnaden. Man kan inte utesluta att fostret kan påverkas, och därför är rekommendationen att bara göra de undersökningar som behövs. Barnets rörelser är ju ett bättre mått på att bebis mår bra framöver.

 4. M

  Arbetat på mvc i flera år och det finns ingen barnmorska där jag arbetat som är positiva till att patienter skaffar egna doppler. Många gånger kan barnmorskan själv ha lite krångligt att hitta hjärtljuden beroende på hur bebisen ligger och då att patienten själv ska försöka hemma och då kanske inte hittat nåra ljud alls. Tycker de låter som en toppen idé o få ett extra besök o få prata av dig lite med din barnmorska o snart ska du se att du kommer känna lilla Olle mer o mer o då blir oron lite lättare. Men visst är det helt befogat av o vara orolig! Vet precis hur det är. Massor med kramar

Annons